Za koalíciu na čele so Smerom - SD kandiduje za primátora Prešova Igor Smolko

03.11.2006 Prešov

Prešov 3. novembra (TASR) - Slogan \"S podporou vlády - viac možností\" je ústredným heslom vo volebnej kampani kandidáta na primátora Prešova Igora Smolka, čl...
Prešov 3. novembra (TASR) - Slogan "S podporou vlády - viac možností" je ústredným heslom vo volebnej kampani kandidáta na primátora Prešova Igora Smolka, člena strany Smer-sociálna demokracia (SD). Podporujú ho v koalícii ďalšie tri strany - ĽS-HZDS, SNS a SF. Všetky štyri vytvorili aj spoločnú koalíciu na 31 poslancov mestského parlamentu.

Na dnešnom stretnutí s novinármi 62-ročný lekár Smolko povedal, že medzi jeho volebné priority patrí otázka nedostatku pracovných miest v Prešove, bytov a problémy v doprave.
Predseda Okresnej rady Smer-SD v Prešove Miroslav Biroš k tomu dodal, že Prešovčania majú po dlhých rokoch možnosť v osobe Smolka zvoliť za primátora človeka, ktorý má podporu súčasnej vládnej koalície. Na margo zrodu volebnej koalície uviedol, že sa rodila ťažko, ale dohodli sa. Podoba koalície je aj "na základe výsledku parlamentných volieb". Predseda Krajskej rady Smer-SD v Prešove Stanislav Kubánek povedal, že na osobe Smolka sa politické orgány strany zhodli po dlhých rokovaniach. Vidia v ňom osobu, ktorá má predpoklady na víťazstvo.
Smolko je v súčasnosti poslancom Mestského zastupiteľstva v Prešove a vláda Roberta Fica ho vymenovala za prednostu Obvodného úradu v Prešove. Manželku má lekárku a obaja ich synovia sú lekári.
Na spoločnej kandidátnej listine je 17 nominantov Smeru-SD, ôsmi ĽS-HZDS, piati SNS a jeden SF, ktorým je okresný líder strany Anton Bidovský. Ten sa i napriek ohlásenej účasti na stretnutí s novinármi nezúčastnil, zástupcovia ostatných troch strán nechýbali. Kubánek o ňom povedal, že určite príde. Nestalo sa. Bidovský je predsedom dozornej rady Európskeho technologického centra, a. s. , Prešov. Jedným z jej konateľov je Juraj Kopčák, nezávislý kandidát na primátora a jeden zo Smolkových protivníkov.
 

Vyberte región